Начало Книги Автори Новини и събития Книжарници За нас Контакти
Издателска къща Хермес
Начало Книги Автори Новини и събития Книжарници За нас Контакти
Начало
раздел: Домашна библиотека, Естествено здрави, Нови книги

Ферментиране на храните за здраве

Катрин Аткинсън

Преводач: Стоянка Карачанова
Страници: 216
Корица: мека
Цветност: черно/бяла
Език: български
ISBN: 9789542618645
Година: 2018
Размер: 13x20
Тегло: 0.2000

още информация +
15,95 лв.
Купи

 
Анотация

Методи на ферментация и рецепти за добро храносмилане и силен имунитет

 

Повишеният интерес към темата за чревната микрофлора през последните години възроди забравената традиция на ферментиране на храните. Оказва се, че това е един от най-лесните начини да си набавим не само полезни бактерии и храносмилателни ензими, но и редица високоусвоими витамини и минерали. За българите киселото зеле и заквасеното мляко са част от националната ни култура, но разнообразието от ферментирали храни е значително по-голямо. По цял свят набират все повече популярност не само готови продукти като паста мисо или темпе, но и ферментирането в домашни условия.

„Ферментиране на храните за здраве“ е ценен практически наръчник, в който ще намерите информация за традициите и ползите от ферментиралите храни, основните техники за ферментиране на зеленчуци, плодове и мляко, както и за приготвянето на жива хлебна закваска; както и 40 основни рецепти за храни и напитки като кимчи, кефир и реджувелак.

Подобни
Братья Гримм сказки (Майстори на приказката)
The Brothers Grimm Fairy Tales (Майстори на приказката)
Литературна анкета. Станка Пенчева

За Хермес Условия за ползване Често задавани въпроси Карта на сайта Кариери Контакти

Политика за защита на лични данни Политика за използване на бисквитки

Абонирайте се за нашия бюлетин

Авторско право © 2019 IKHERMES.BG

Уеб дизайн и изработка:
EXTENSA WEB DEVELOPMENT
Този сайт използва "бисквитки" (cookies) за подобряване на неговата ефективност. Продължавайки използването му, Вие се съгласявате с нашата Политика за използване на бисквитки.