АвториНашите автори
Благодарение на „Хермес“ на български излизат книги от световни бестселърови автори като Хорхе Букай, Аджан Брам, Нийл Доналд Уолш, Виктор Франкъл, Ървин Ялом, Джеймс Патерсън, Даниъл Силва, Жозе Родригеш душ Сантуш, Антъни Уилямс, Алекс Лойд, Михай Чиксентмихай, Мартин Селигман, Александра Маринина, Нора Робъртс, Мамен Санчес, Джоджо Мойс, Лиан Мориарти, Франсис Мейс, Мария Дуеняс, Хелън Саймънсън, Л.С.Хилтън, Майк Викинг, Опра Уинфри и много други.
"Хермес" издава книгите на двамата най-известни кулинари в света – Джейми Оливър и Гордън Рамзи.
Издателството изготви и специална програма за издаване на българска литература. За нас е удоволствие, че със знака на "Хермес" излизат книги на писатели като Георги Мишев, Блага Димитрова, Ивинела Самуилова, Владимир Зарев, Недялко Славов, Александър Секулов, Марко Ганчев, Анчо Калоянов, Георги Константинов, Емил Андреев, Тони Николов, Васил Георгиев, Александър Чобанов, Иван Русланов, Вероника Денева, Боряна Дукова, Петя Александрова и др.
Дан Браун е най–четения автор на трилъри в САЩ в момента.
Даниъл Силва е многократно награждаван писател и най-продаван автор №1 на „Ню Йорк Таймс“. Има двадесет и един издадени романа, сред които са „Черната вдовица“ и „Къщата на шпионите“. Книгите му са утвърдени световни бестселъри, преведени на над 30 езика. Силва живее във Флорида със съпругата си, журналистката Джейми Гангъл, и техните две деца-близнаци Лили и Никълъс.
Синът на Хорхе Букай – най-четеният автор през последните години в България.
Джейми Кат Калън е американска писателка. От дете тя е очарована от мистериозния чар и изисканост на французите. Научава много за техния начин на живот и мироглед от баба си, която е французойка. Именно тя я вдъхновява да замине за Париж, където се среща с много жени и мъже, взема десетки интервюта, усъвършенства езика си и събира достатъчно материал, за да напише няколко книги, сред които са „Бонжур, щастие!“, „Французойките не спят сами“, „Парижката школа по чар“ и др.
Джейми Оливър започва да готви на осем години в ресторанта на родителите си „Крикитърс“ в Клейвъринг, Есекс. Тъй като училището не му върви, той напуска, за да се занимава по-сериозно с кулинария. Сега той е най-известният готвач в света.
Джеймс Клиър е един от водещите експерти по изграждане на навици и първата си книга "Атомни навици" разказва как удивителните постижения всъщност са резултат от дребни на пръв поглед, но значими промени в поведението ни.
Джейн Остин (1775–1817) е една от най-известните и обичани английски писателки. Романите й „Гордост и предразсъдъци“, „Разум и чувства“, „Ема“, „Въздействие“ (издаван и под заглавие „Доводите на разума“) и до днес се радват на нестихващ интерес.
Дебютният роман на Джейн Харпър „Сушата“ се появява на пазара в началото на 2017 г. и попада в класациите за бестселъри на „Ню Йорк Таймс“ и „Амазон“, правата за издаването му са продадени в тридесет и шест страни. Правата за филмиране на романа са закупени от продуцентската компания на Рийз Уидърспун.